A janë të sigurta frutat në mbajtëse metalike?

Është gjithmonë një ide e mirë për të përzier frutat dhe perimet e freskëta në vend të ushqimeve të kripura ose sheqerit. Por, për të marrë maksimumin nga këto mrekulli ushqyese, ju gjithashtu duhet t’i ruani ato në mënyrë të saktë. Disa njerëz përdorin enë të vogla për të ruajtur fruta dhe perime të freskëta, ndërkohë që të tjerët zgjedhin kavanoza qelqi. Ekziston një besim i përbashkët që ju duhet të shmangni ruajtjen e frutave të freskëta dhe perimeve në enë metalike, pasi acidi i frutave mund të reagojë me metalin. Pra, a duhet të shmangni ruajtjen e frutave në mbajtëse alumini, çeliku ose bakri të përdorur zakonisht?

Besohet se disa metale mund të reagojnë me acidin e pranishëm në disa fruta dhe paraqesin rrezik për shëndetin tonë. Nëse ena është bërë prej metali të cilësisë së ulët, toksinat e pranishme në metal mund të depërtojnë në ushqimin e ruajtur në mbajtëse të tillë. Kjo është arsyeja pse shpesh rekomandohet që të përdoren mbajtëset me çelik inox pasi këto janë më pak reaktive dhe përgjithësisht konsiderohen të sigurta për ruajtjen e ushqimit. Pra, të gjithë ata që janë të shqetësuar për ruajtjen e ushqimit në enë prej çeliku, mund ta bëjnë këtë pa u brengosur. Problemi ka të bëjë më shumë me enët prej alumini dhe kallaji.

Kontejnerët e aluminit dhe bakrit duhet të shmangen për ruajtjen e frutave.Sipas ekspertëve alumini është shumë reagues në natyrë dhe mund të futet në ushqimin tuaj.

Alumini dhe enët e bakrit duhet të shmangen për ruajtjen e frutave, pasi acidet në disa fruta mund të shkaktojnë probleme. Gjithashtu, nëse këto kontejnerë nuk janë të hermetizuara, ata nuk do të jenë në gjendje të mbajnë frutat e freskëta për shumë kohë. Disa kontejnerë gjithashtu mund të përmbajnë bisfenol A (BPA), një përbërje sintetike që sjell probleme shëndetësore.

Rekomandime