Rrezikohen rrendimentet e grurit nga thatësia

Rendimentet e grurit sivjet rrezikohen të jenë shumë më të ulëta. Krejt kjo si pasojë e thatësisë në mungegesë të reshjeve të shiut, ka bërë që shumica e parcelave në gjithë vendin të mos mund të mbillen me grurë. Edhe pse me shumë…

Disa këshilla për ujitjen e luleve

Shumë shpesh arsyeja e vyshkjes së luleve është ujitja e tepruar, me qëllimin më të mirë, ose ngase nuk ujitet mjaft që është rast më i rrallë. Nevojat e luleve për ujë ndryshojnë varësisht nga lulet, kushtet në të cilat rriten ato,…

Frutat dhe perimet për muajin nëntor

Muaji nëntor është muaji i pasur me ushqime antioksidante dhe pastruese si lule lakra, karcofet etj. Nutricionistja Ajshe Leka këshillon që të konsumoni fruta dhe perime të sezones së vjeshtës. Cila janë ushqime më të mira për muajin…

Mënyrat e kultivimit të qepës

Qepa kultivohet në tri mënyra: Përmes qepujkave Përmes mbjelljes së drejtpërdrejtë të farës në fushë Përmes fidanit Mënyra e kultivimit të qepës varet nga tradita e përvetësuar prej prodhuesve, nga qëllimi i prodhimtarisë, nga…

Rriten sipërfaqet me serra në Rahovec

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, ka njoftuar se ka filluar ndërtimi i serrave të financuara nga kjo komunë. Latifi përmes një komunikate ka thënë se falë kontratës që kanë bërë do të ndërtohen serra në sipërfaqe 3.5 ha.…

Mënyra e ruajtjes së djathit

Djathi i cilësisë së mirë ka një ngjyrë të verdhë të lehtë. Djathi i mirë ka shumë pak vrima të vogla. Djathi kaçkavall ka një ngjyrë të verdhë të zbehtë dhe nuk ka erë të rëndë. I njëjti rregull vlen dhe për djathin kaçkavall që shitet në…

Bungu (lisi) me shije të veçantë pikante

Është e padiskutueshme që pas hardhisë, e dyta kulture bimore ne Botën e sotshme të verës është druri i Bungut. Verëtarët kudo sot kerkojnë që verërat e tyre t`i prodhojnë me karakter te veçantë, me dimanzione dhe vlera me përmasa…