Vlerat ushqyese të kungullit

Kungulli është perime shumë e mirë e vjeshtës, por në periudhën e Halloweenit shndërrohet në një protagonist të vërtetë. Tulin e kungullit mund ta përdorim për të bërë supa, apo për antipasta të stinës, pse jo edhe për të mbushur…

Pyllëzohen 300 hektarë tokë pyjore

Agjencia Pyjore e Kosovës, edhe në vjeshtën e këtij viti ka filluar realizimin e projektit të përvitshëm për pyllëzimin e sipërfaqeve të zhveshura. Në kuadër të këtij projekti, i cili edhe sivjet është duke u financuar nga Ministria e…

Arrat dhe peshku ju zgjasin jetën

Do të jetosh më gjatë? Ha më pak mish të kuq. Konsumi i këtij lloj mishi rrit rrezikun për të vdekur, në veçanti për kancerin dhe sëmundjet kardiovaskulare. Anasjelltas, një dietë që privilegjon peshkun dhe mishrat e bardhë redukton…