Gështenja, burim jetese për deçanasit

Gështenja është një prej frutave më të preferuara të sezonit të vjeshtës. Përveç aromës së veçantë gjatë pjekjes, gështenjat kanë vlera të jashtëzakonshme, prej së cilave trupi merr kripëra minerale, proteina dhe vitamina. Edhe pse…

Kosi, për çdo kohë dhe për çdo moshë

Nuk është eliksir i jetëgjatësisë, por kërkime të ndryshme kanë treguar se kosi është një aleat shumë i mirë për shëndetin tonë. Në një studim të publikuar në “New England Journal of Medicine”, kosi renditet mes ushqimeve që mund të…

Makineri ideale për prerjen e drunjve

Në videon e mëposhtme mund të shikoni një përmbledhje që tregon shumë pajisje dhe mekanizma për prerjen dhe klasifikimin e druve të zjarrit. Të gjitha me madhësi dhe kapacitet të ndryshëm lehtësojnë dukshëm punën fizike.…