Mënyra e kultivimit të hudhrës

Paraprakisht duhet pasur shumë kujdes në zgjedhjen e materjalit (thelbinjëve) për mbjellje, sepse mund të jenë të infektuar. Tek ne zakonisht fermerët shfrytëzojnë për mbjellje thelbinjtë e hudhrës të prodhuar nga prodhimtaria e rregullt e…

Ushqimet që luftojnë kancerin dhe plakjen

Me qindra herë është folur për rëndësinë që ka konsumimi i frutave dhe perimeve, të cilat garantojnë një ushqyerje të shëndetshme. Një dietë e ekuilibruar, e përqendruar tek konsumi i frutave dhe perimeve është ideale për të mbajtur trupin…

Shartimi

Shartim quhet teknika e vendosjes së një pjese bimore mbi një bimë tjetër, në mënyrë të tille që ato të bashkohen dhe të vazhdojnë të zhvillohen si një bimë e vetme. Bima që shartohet quhet mbi shartesë dhe ajo mbi të cilën bëhet shartimi…

Mënyrat e kultivimit të qepës

Qepa kultivohet në tri mënyra: Përmes qepujkave Përmes mbjelljes së drejtpërdrejtë të farës në fushë Përmes fidanit Mënyra e kultivimit të qepës varet nga tradita e përvetësuar prej prodhuesve, nga qëllimi i prodhimtarisë, nga…

Pesë mënyra si të gatuani lakrën

Emisioni “Në shtëpinë tonë” sjell sot 5 mënyra se si të gatuani një ndër produktet e stinës, lakrën. Shef Enkeleid Dervishi përgatit:  sallatë me lakër, pançetë me lakër, qofte dhe sufle me lakër të bardhë. Për secilën recetë që…

Rëndësia ekonomike e deleve

Me shtimin e numrit të popullsisë, si në botë ashtu edhe tek ne, lindin kërkesa më të mëdha për sigurimin e ushqimit. Dhentaria si prodhimtari primare dhe burim i ushqimit për njeriun ka rol të rëndësishëm, si në vendet e zhvilluara ashtu…