Gjashtë arsye përse duhet konsumuar qershi

Jemi ende në sezonin e qershive. Ato janë fruta të freskëta, të shëndetshme dhe të këndshme qoftë edhe për t’i parë. Ndaj rekomandohet që të konsumohen sa më shpesh gjatë kësaj periudhe. Ja cilat janë 6 arsyet përse. Janë të pasura me…

Qumshtarët: Ku janë masat mbrojtëse?

Kërkohet zbatimi i masave mbrojtëse për qumështin nga BeH, Ndonëse vendimi Ministrisë së Tregtisë dhe i Industrisë për masat mbrojtëse të qumështit që importohet nga Bosnja dhe Hercegovina është marrë dy muaj më parë, vendimi nuk po gjen…

Çfarë vitaminash përmban karrota?

Karrotat janë të pasura me beta karotën, vitamina A, B, C, K dhe E. Së bashku me kosin në një smoothie janë të pazëvendësueshme për t’u mbushur plot energji, pikërisht me konsumimin e tyre. Ka shumë pak përbërës dhe ju merr vetëm…

Ushqim i vjetër fshati në vend të bukës

Receta për kulaç të vërtetë fshati. Nevojiten: – 400 g miell misri të bluar trash, – 220 ml ujë të vakët (në të cilin duhet t’i tretni ½ e qeses së pluhurit për ëmbëlsira), – 1 lugë e vogël e plotë kripë – yndyrë (më mirë vaj…

Mënyra e përgatitjes së djathit

Djathërat përgatiten duke koaguluar kazeinën e qumështit. Qumështi pasterizohet përpara se të përdoret për prodhim djathi, për arsye më poshtë: Pasterizimi lejon higjienë më të mirë; Sigurohet një ecuri më e mirë e procesit të…