Të ushqyerit e viçave me kulloshtër

Ndodhë shumë shpesh që gjatë rritjes, viçat mos të kenë kujdesin e duhur nga ana e fermerit. Megjithatë, kohëve te fundit shumë fermerë po e kuptojnë që vetëm nëse kemi kujdes të duhur në rritjen e tyre, do të kemi lopë të mira qumështore.…

Të mirat e boronicës

Boronica është produkti i vendosur në top listë nga mjekët dhe nutricionistët për shkak të vlerave ushqyese që përmban. Në vendin tonë e gjeni të freskët, të thatë, të ngrirë por edhe te nënproduktet si reçel apo lëng boronice. Boronica…

Pse gjeli këndon çdo mëngjes?

Askush nuk e di me saktësi pse gjeli ia thotë këngët që kur zbardh dita. Ky ishte objekti i studimit të Universitetit të Nagoya të Japonisë, të cilët avancuan në një eksperiment të mirëfilltë për të zbuluar sekrete e zgjimit herët në…