Si të kultivoni boronica në kushte shtëpie

Boronica është një frut i madhërishëm që rritet kryesisht në vendet me klimë të freskët, siç është Shqipëria. Boronicat janë një frut që gjenden me vështirësi dhe janë përgjithësisht të shtrenjta, sidomos kur janë të freskëta. Ndaj,…

Dobitë e lajthisë

Lajthia si një bimë e hershme në kontinentin aziatik dhe atë evropian ka bashkëjetuar në simbiozë për mijëra vjet me njeriun. Druri i saj u ka shërbyer njerëzve për të bërë strehët apo shtëpitë e tyre, veglat e punës, shkopinj mbrojtës, për…

Rrajca, befasi turistike në stinën e vjeshtës

/ATSH/ – Rrajca, një fshat në lartësitë e Librazhdit, pjesë e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, po kthehet çdo vit e më tepër në një atraksion të fuqishëm turistik. Ajo shquhet për traditën, etnografinë dhe kulinarinë e veçantë,…

Përgatitja e silazhit të barit

Silazhimi i masës së gjelbër – barit, jonxhës dhe llojeve tjera të ushqimeve, aplikohet një kohë të gjatë në shumë vende të botës dhe është duke marrë përmasa të mëdha të zgjerimit. Në vendet evropiane, më shumë se 90 % e ushqimit të…

Reçel me kungull

Përbërësit: • 2kg copëza kungulli • 2kg sheqer • 2l ujë të gëlqerosur • 200gr arra. Përgatitja: Kungullin e misirit- vidim- si i thonë në disa anë te vendit tonë e qërojme dhe e presim ne copëza të cilat i lëmë 2 orë në ujë të…