Origjina dhe kultivimi i shegës

Shega, sipas të dhënave të deritanishme, ka qenë e kultivuar që nga koha Neolitike (D. Holland & Irit Bar Ya’akov 2008). Origjinën e ka nga shega e egër (Punica granatum L. var. spontanum K.Maly). Formacjone pyjore me shegë të egra…

Veçoritë botanike dhe biologjike të arrës

Arra bën pjesë në gjininë Junglans L. e cila përmbledh 7-45 specie (varet kjo nga studimet taksonomike të autorëve), të cilat gjenden të shpërndara kudo në hemisferën Jugore e Veriore. Një specie e përhapur është dhe J. nigra L. e cila…

Shënohet Dita e Arrës

Shoqata e Kultivuesve të Arrës dhe Lajthisë në bashkëpunim me kultivuesit e arrës dhe lajthisë kanë shënuar ‘Ditën e Arrës’ në Gjinoc të Suharekës, njofton Klan Kosova. Kjo ditë u shënua në Plantacionin e Sami Muharremajt, kultivues i…

Makineria për korrjen e misrit

Përveç botës së automobilizmit e cila çdo ditë e më shumë po zhvillohet, nuk mbetet anash as zhvillimi i makinerive bujqësore, të cilat viteve të fundit janë duke u prodhuar më të madhe gjë që ka lehtësuar shumë punën në agrokulturë. Ne…