Shumë punë për një kafshatë

Në Divjakë ka fermerë që punojnë vetëm për t’u ushqyer. Një çift bujqish të kthyer nga emigracioni në Itali ku kanë punuar po në Bujqësi, thonë se në Shqipëri çdo gjë është më e vështirë. Çmimet më të shtrenjta dhe në fund nuk ke as tregun…

Petulla tradicionale

Marim një enë të thellë, vendosim ujin e vakët në të, pastaj hudhim kripen dhe tharmin dhe i perziejm mire Pastaj marim miellin dhe e shtojmë ngadalë në enën me ujë, dhe me ndihmën e lugës e bëjmë përzierjen Rrahim vezët dhe i…

Përkrahen 153 bletarë në Malishevë

Komuna e Malishevës, në kuadër të përkrahjes në fushën e bujqësisë, sot i ka përkrahur bletarët, me mjete konkretizuese për bletë. Numri i bletarëve të përkrahur është 153 bletarë, aq edhe sa kanë aplikuar, ndërsa janë përkrahur me…

Kujdesi ndaj viçave në periudhën e dimrit

Viçat e porsalindur duan një kujdes të veçantë, aq më shumë kur flasim për periudhën e dimrit kur luhatja e temperaturave mund të shkaktojë probleme në shëndetin e viçave të porsalindur. Në periudhën e dimrit, aq më shumë në temperaturat…

Dobitë shëndetësore të farave të rrushit

Rrushi është një nga frutat që konsumohet më shumë në të gjithë botën. Rrushi emërtohet edhe me emrin: “Bima prej qumështi”, ky përcaktim ka lindur duke marrë parasysh përbërjen e tij. Nga studimet e bëra është mësuar se edhe fara dhe…

Boronicat e Kosovës mbushin tregjet e Holandës

Si lulëzoi bujqësia si biznes duke punësuar gratë dhe të rinjtë? “Është me rëndësi që punëtorët e mi të jenë të kënaqur. Disa prej këtyre grave të fshatit nuk kanë punuar kurrë në jetën e tyre, dhe këtu ne fermë janë duke siguruar…