Ambientalistët alarmojnë: Ajri po vret!

Kosova po ngjitet në krye të listës së vendeve me ajrin më të ndotur në botë. Shkalla e ndotjes gjatë ditëve të dimrit është shumë e lartë dhe vlerësohet se paraqet rrezik për shëndetin e qytetarëve. Kosova renditet ndër vendet më të…

Makineri për thembrat e lopëve (video)

Fermat moderne përdorin mjete të mekanizuara edhe për proceset më të vështira. Një prej tyre është larja  e thembrave të lopës. Video më poshtë tregon një prej tyre ku lopa lidhet në mënyrë të rregullt dhe vendoset në makineri të…

Si të dallohet qumështi i mirë?

Qumështi dhe produktet e tjera të qumështit si djathi, jogurti dhe kosi janë produkte që konsumohen në baza ditore. Ato konsumohen për vetitë e larta ushqyese që kanë. Si për shembull vitaminën A dhe D, proteina, fosfor, magnez, kalcium,…