Dardha, pema çudibërëse

Dardhat janë jashtëzakonisht të shëndetshme. Gjatë kohës së Mbretit Louis XIV, dardha ishin një simbol i luksit.

Sot ato përdoren për të bërë ushqime të ndryshme.

Këto janë arsyet për të ngrënë dardha.

Rregullojnë tretjen

Janë të pasura me fibra ushqyese dhe nxisin hormonet.

Mbrojnë zemrën tuaj Janë të pasura me flavonoide që mbajnë sheqerin në gjak të qëndrueshëm.

Ul kolesterolin e keq në gjak. -Forcojnë imunitetin -Përmbajnë vitamina B dhe C.

Lehtësojnë inflamacion të ndryshëm.

-Përmirësojnë shikimin -Ndihmojnë në humbjen e peshës -Nuk përmbajnë shumë kalori.

Rekomandime