Njihuni me çmimin e pëllumbit më të shtrenjtë në botë

Një pëllumb në Turqi i pagëzuatr si “Mbreti”, është vlerësuar në në 100,000 lira (rreth 15,300 euro), dhe pronari refuzon të japë, paçka ofertave tunduese, deri duke i lënë në dorë dhe çelësat e nja makine.

Të apasionuarit pas pëllumbave, i kushtojnë vëmendje të veçantë këtij lloji, i cili me pamjen e tij tërheq vëmendje të madhe në tregun e tyre.

Ngjyra dhe karakteristikat e tjera fizike ndikojnë direkt në çmim.

Erkan Turkoglu e bleu “Mbretin” vitin e kaluar nga kreu i Shoqatës për Mbrojtjen dhe Mbarështimin e Zogjve në Adiyaman dhe thote se shumë njerëz e duan këtë pëllumb të moshës 2.5 vjeç.

Turkoglu tha se disa i kanë shuma të majme, deri dhe makinë, por nuk është dorëzuar.

“Më erdhën e më lanë në dorë çelësat, por nuk mundem”, tha Turkoglu. /tesheshi.com/

Rekomandime