Përfitimet shëndetësore nga hurmat

Hurmat stimulojnë funksionimin e rregullt të organizmit për shkak të përbërjes së tyre me vitamina, minerale dhe fibra të shumta.

Disa nga përfitimet kryesore janë se ndihmojnë në problemet me kapsllëk, ndihmojnë në luftimin e çrregullimeve të zorrëve, anemisë, kancerit të barkut etj.

Sipas specialistëve, konsumimi i vetëm një hurme në ditë krijon një dietë të ekuilibruar dhe të shëndetshme.

Në muajin e Ramazanit konsumimi i hurmës dhe pirja e një gote të ujit, që është pjesë e kulturës dhe traditës për personat që agjërojnë, krijon ndjesinë e ngopjes dhe kontrollon sasinë e ushqimit të cilën e konsumoni./21Media

Rekomandime