Petulla tradicionale

Marim një enë të thellë, vendosim ujin e vakët në të, pastaj hudhim kripen dhe tharmin dhe i perziejm mire

Pastaj marim miellin dhe e shtojmë ngadalë në enën me ujë, dhe me ndihmën e lugës e bëjmë përzierjen

Rrahim vezët dhe i vendosim në brum, dhe prapë vazhdojmë me përzierjen për 5minuta të tjerë

Brumi duhet të jetë i përderdhur, gjatë tërë kohës e rrahim me lugë druri

Brumin e mbulojmë dhe e lëmë që të viej për 20 minuta

Pasiqë të ketë ardhur brumi marim një tigan dhe e vendosim mbi zjarrë në temperaturë të lartë, në tigan vendosim vaj dhe posa të nxehet mirë vaji, marim brumin me anë të lugës dhe ashtu lug-lug e vendosim në tigan, derisa petullat të skuqen në të dy anët

Mbas pjekjes mbi i hudhim kokos për dekor

Vazhdojmë kështu derisa brumi të përfundojë

Varësishtë nga dëshira juaj mundë t’i shërbeni me reqel, djathë,turshi.

Rekomandime