Sarme të shijshme

Grijme qepen imet,fergojme ne vaj,shtojem karroten e grire imet,hudhren e griredhe ne fudn mishin e bluar.

2
Fergojme per pak minuta,shtojme orizin dhe melmesat sipas shijes.

3
Gjethet e lakres i shtrijme ne vend te rrafshet,qesim nga nje luge nga mbushja dhe mbeshtjellim.

4
Sarmet i radhisim ne tepsi.

5
Per salcen qesim vajin ne nje tigan,pasi te nxehte shtojme miellin dhe fergojme per 1-2 minuta.

6
Pastaj shtojme piperin e kuq,salcen e domates dhe 200-300 ml uje.

7

Kete mase e shtojme tek sarmet,dhe fusim ne furre te nxehte 200 grade per 30-35 minutaGrijme qepen imet,fergojme ne vaj,shtojem karroten e grire imet,hudhren e griredhe ne fudn mishin e bluar.

2
Fergojme per pak minuta,shtojme orizin dhe melmesat sipas shijes.

3
Gjethet e lakres i shtrijme ne vend te rrafshet,qesim nga nje luge nga mbushja dhe mbeshtjellim.

4
Sarmet i radhisim ne tepsi.

5
Per salcen qesim vajin ne nje tigan,pasi te nxehte shtojme miellin dhe fergojme per 1-2 minuta.

6
Pastaj shtojme piperin e kuq,salcen e domates dhe 200-300 ml uje.

7

Kete mase e shtojme tek sarmet,dhe fusim ne furre te nxehte 200 grade per 30-35 minuta

/kuzhinashqiptare/

Rekomandime